Sådan fungerer Vægtvogterne pointsystemet

Vægtvogterne (der i dag kalder sig det internationale Weight Watchers) har udviklet et unikt pointsystem, der kan hjælpe dig med at spise sundere.

Med pointsystemet bliver det muligt for dig at træffe selvstændige, fornuftige og mættende valg.

Alle madretter får tildelt point på baggrund af deres indhold af fedt, proteiner, kulhydrater og fibre. Jo sundere madvarer, jo færre point.

F.eks. får havregrød med æbler og brombær tildelt tre point, mens en crossaint med kaffe får tildelt seks point. Dvs. at du alt andet lige kan tillade dig at spise to portioner havregrød i stedet for en gang crossaint og kaffe.

Et ugentligt antal point

Hver uge får du tildelt et antal point på baggrund af din størrelse, alder, vægt og fysiske aktivitet.

Og de point kan du så i princippet bruge lige som du vil. Du kan spise sundt til hverdag og forkæle dig selv i weekenden. Eller du kan spise sundt det meste af ugen og så med god samvittighed gå ud at spise forretningsfrokost på en restaurant. Det er helt op til dig selv.Pointsystemet betyder også, at du har mulighed for at ”spare op”, så du f.eks. efter en sund dag med få point kan spise f.eks. lidt chokolade eller chips. Det er dog ikke sikkert, at du har lyst, når du opdager, hvor mange point du så indtager på én gang.

Men i den sidste ende er det dit eget valg. Meget sund mad og en smule snack. Eller middelsund mad og ingen snack. Naturligvis kan du også bare vælge at nøjes med den sunde mad. Du behøver jo ikke bruge alle dine point.

Mere end bare point

Selvom pointsystemet er grundidéen bag Vægtvogterne, så er der ikke kun fokus på maden.

Via enten deltagelse på hold eller igennem brevkursus vil du også blive klogere på områder som motion, vaner og ikke mindst motivation.

Og al undervisning foregår med Weight Watchers konsulenterne, som selv har opnået et succesfuldt vægttab med Vægtvogter systemet.