Tab dig på maven og alle andre steder

Hvis du er en af dem, der har lidt ekstra fedt på maven, så har du sikkert prøvet en del forskellige kure for at få det væk. Men hvordan taber man sig på maven?

Der findes mange vejledninger på nettet og i forskellige fitness blade. Her anbefales maveøvelser, bækkenbundsøvelser og andre øvelser specifikt på maven. Der er dog ingen mirakelkure eller træningssæt, der hjælper. Tab dig på maven med intensiv træning og målrettet kostplanlægning.

Du kan ikke punktforbrænde

Hvordan taber man sig på maven med en kostplan? En omlægning af kosten er altafgørende. Man kan nemlig ikke punktforbrænde fedt.

Du kan altså ikke tab dig på maven, på lårene eller i ansigtet ved at træne netop disse steder. Du er simpelthen nødt til at sænke din generelle fedtprocent på hele kroppen, for specifikt at tab dig på maven.

Hvis du tager en helt masse mavebøjninger, så vil du træne dine mavemuskler og sikkert opnå en fladere mave, men fedtet forsvinder ikke. Du kan sænke din fedtprocent ved at ændre din kost og kombinere med styrketræning, så du omdanner dine fedtdepoter til muskler i stedet. Dermed vil du tab dig på maven og få et varigt resultat

Hvorfor får vi bildæk?

Kroppen er sådan indrettet, at den aflejrer overskydende kalorieindtag som fedtdepoter forskellige steder på kroppen.

Det første sted, kroppe vælger at skabe sig et depot, er på maven. Siden kommer overarme og lår samt ansigt for til sidst at lejre et tykt lag fedt over hele kroppen, hvis overforbruget af kalorier varer ved.Størrelsen af disse depoter afhænger af, hvor stor en overvægt du har, og om du er kvinde eller mand.

Så tab dig på maven. Ikke kun for et syns skyld, men også fordi mavefedtet er noget af det mest farlige fedt, vi bærer rundt på.

Det flyder ud i bughulen og lægger sig rundt om vores indre organer og er med til at gøre os alvorligt syge. Hvis du har et egentligt ”bildæk” på maven, er du for tyk; uanset hvad vægten siger. Det er derfor nødvendigt at tabe sig på maven, hvis du vil være sund og leve et langt og aktivt liv.

Spis fuldkorn

Flere forskellige undersøgelser tyder på, at fuldkorn nærmest flår fedtet af maven.

Hvis du spiser en fornuftig kost med fuldkorn, grove grøntsager og masser af vand, har du langt nemmere ved at tab dig på maven.

Den rigtige vej til en flad og veltrænet mave er derfor først og fremmest en sund og rigtig kost kombineret med motion.