Er du sukkerafhængig?

Det er let at forfalde til slik af alskens slags. Og de usunde sodavand med et højt sukker indhold kan også være lette at blive med at drikke. Det smager jo alt sammen meget godt, så der er dog en stor fare for at blive sukkerafhængig. Og det er på ingen måde sundt.

Er du sukkerafhængig?

Er du blevet afhængig af sukker? Vil du bare have mere og mere? Hjælper det dig at spise sukker, når du er ked af det? Er du begyndt at spise mere og mere af det; specielt også i stressede situationer? Så er du med stor sandsynlighed sukkerafhængig. Det kan sidestilles med andre former for misbrug, som jo på ingen måder er sundt. Og det er sukkerafhængighed heller ikke.

Når først du er blevet sukkerafhængig, kan det være svært at komme ud af det igen. Det er et misbrug, der får dig til at ønske mere og mere sukker. For nogle kan  sukkerafhængighed få så katastrofale følger, der gør at de isolerer sig mere og mere. Vær derfor opmærksom på din kost og være opmærksom på dit sukkerindtag. Det kan være farligt at lade være.

Som er det ser ud nu, er det en lidelse flere og flere kommer til at døje med, da der i fødevareindustrien bruges masser af sukker. Det er en billig smagstilsætter og derfor er det også let at bruge til mange søde sager. Det er bare ikke sundt for forbrugeren, da det at være sukkerafhængig, kan blive en meget alvorlig lidelse.Sådan bliver du fri for din sukkertrang

Det kan være svært at komme ud af det, når man først er blevet sukkerafhængig. Det er som at tage en stor kold tyrker, hvor det raser i kroppen, man kan føle sig tom indvendig og bare have mere og mere lyst til at spise noget med sukker i. Der kommer dog hele tiden nye behandlinger mod sukkertrang; nogle mere troværdige end andre.

Du skal først og fremmest have viljestyrke til at klare dig igennem det at være sukkerafhængig. Kan du det, er du også klar til at begynde afvænningen. Det kan koste masser af blod, sved og tårer; men der er til gengæld en stor gevinst for enden af udfordringen, hvis du kommer ud af din sukkerafhængighed.

Er du sukkerafhængig, er det ikke for sent at  komme ud af det. Tro på dig selv, find hjælp og start så en proces, der giver dig mere overskud, når først du er i gang.