Spis maven flad

Vil du gerne tabe dig på maven? Så bare spis stegt flæsk med persillesovs og hakkebøffer med brun sovs. Det vil give dig en flad mave.

Det er i hvert fald det, som diætisterne Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell fortæller i deres bog ”Spis maven flad”.

Til forskel fra den klassiske slankekur, så er der her ikke fokus på fedt. Faktisk er det tilladt at spise skinkesalat og majonæse. Ting der ellers normalt er helt forbudt, hvis du vil tabe dig.

Spis proteiner

I stedet er der fokus på de hurtige kulhydrater, der er i f.eks. ris, pasta, kartofler og lyst brød. Den slags kost skal du holde dig fra. I stedet skal du spise den proteinrige kost, der også er fokus på i forbindelse med en proteinkur: kød, fisk, bønner osv. Du kan også vælge at spise brune ris og fuldkornspasta.Du behøver altså ikke sulte eller træne voldsomt. Så længe du vælger den rigtige kost, så vil du tabe dig og få et slankere taljemål. Faktisk viser en undersøgelse, at hvis du følger kostplanen, så vil du gennemsnitlig tabe 8,7 cm om livet. Og allerede efter en uge, vil du kunne se et resultat.

Nogle enkelte maveøvelser vil dog hjælpe dig med at tabe dig på maven. For hvis mavemusklerne er slappe, vil den manglende spændstighed gøre, at du ser tykkere ud.

Ud over gode råd om, hvordan du spiser rigtigt, indeholder bogen også fotos, erfaringer og tips fra kvinder, som har prøvet kostplanen. Kvinder som vel at mærke ikke har dyrket motion.