Paleo – stenalderkost for mænd (og kvinder som kan lide kød)

Paleo kuren kort fortalt er en kur baseret på den kost vi spiste i stenalderen.

De nøgleord der præger Paleo kosten er:

  • Vitaminholdig
  • Velsmagende
  • Slank
  • Nærende
  • Sundt
  • Slankende

Disse nøgleord lyder måske for godt til at være sandt i dine ører – kombineret med ordet: kur.

Som nævnt før følger kuren grundlæggende den kost som var tilgængelig i stenalderen. Det vil sige der er stor fokus på kød og grøntsager. Det er ikke fedtholdig kød som er den foretrukne kilde til næring, men de mere fedtfattige kilder såsom kylling og oksekød. Af andre produkter som bruges i stenalderkosten er: Oksekød, kalvekød, svinekød (med lav fedtprocent), fjerkræ, fisk, skalddyr, æg, frugt , rodfrugter, grøntsager (dog ikke kartofler), nødder, kerner, samt tørret frugt.Det lyder ikke tosset af en kur, vel. Der er dog en bagside af medajlen og en del ting som skal undgås. Alle former for mælkeprodukter (inklusiv mælk, smør og yoghurt). Korn, ris og bønner, sukker, og i det hele taget alt mad som er forarbejdet. Du skærer med andre ord alle de tomme kulhydrater væk fra din kost. De kulhydrater du indtager, er langsomt omsættelige kulhydrater som holder dig mæt længere end de tomme kulhydrater.

De fleste kan mærke forskellen på en uge. Efter en uge har du friet kroppen for affaldsstoffer, som det forarbejdede mad giver.

Det anbefales at du ikke følger kostplanen 100% da du løber en risiko for at gå kold. Alt forskning siger ligeledes at de fleste kurer er vellykkede hvis man blot en dag om ugen lader sig selv skeje ud. For eksempel må du ikke indtage alkohol på noget tidspunkt, hvis du følger diæten 100 %.

Så har du lyst til at prøve en anderledes kur kan det varmt anbefales at prøve Paleo kuren. Her får du en kur som giver sund mad, som er velsmagende, mættende og frigiver kroppen for affaldsstoffer og giver en øget følelse af overskud og velvære i dagligdagen.