En kostplan til vægttab giver større succes

Når man ønsker at tabe sig, er det nødvendigt at se på forholdet mellem indtag af kalorier og den mængde, man forbrænder. Det er derfor en rigtig god ide at starte med at få lavet en kostplan. En kostplan til vægttab kan være mere eller mindre detaljeret og bør evalueres og ændres i takt med, at kostvanerne ændrer sig.

Der er stor forskel på, hvordan en kostplan til vægttab skal se ud til en ung aktiv fyr, der ønsker hurtigt vægttab og en midaldrende kvinde, der har et stillesiddende arbejde. Kostplanen kan bruges som et afsæt til at komme i gang med at træne og få et mere hensigtsmæssigt kostindtag. Du vil hurtigt lære, hvor meget og hvor tit du skal spise, for at tabe dig.

At lave en slankekur kostplan kan virke uoverskueligt, men der er megen hjælp at hente hos diætister, hos lægen eller på internettet. På nettet findes flere forskellige programmer, hvor du kan få lavet en gratis kostplan til vægttab. Programmerne er nemme at anvende og er forprogrammerede med tusindvis af fødevarer. Du skal blot indtaste den mængde, du spiser af en given fødevare, så beregner systemet selv en passende kostplan.

Hvordan ser en kostplan ud?

En kostplan til vægttab er typisk et skema med forskellige forslag til dagens 5-6 måltider. Kostplanen angiver oftest mængder, uden at det er nødvendigt at veje sin mad. En personlig kostplan tager desuden udgangspunkt i alder, højde, kropsbygning, dagligt aktivitetsniveau, behovet for energi, vitaminer og mineraler og andre næringsstoffer, så du får alt det du behøver for at holde dig sund og rask, samtidig med at du taber dig i vægt.Modsat de generelle anvisninger om sund kost tager en personlig kostplan til vægttab højde for den enkelte persons sundhedsmæssige problemstillinger, personlige smagspræferencer, dagsrytme og hensyn til arbejdstider og spisemuligheder, når du er på job.

En individuel kostplan tager også højde for personens sundhedsmæssige problemstillinger. En kostplan i forbindelse med vægttab er derfor en oversigt over, hvad du som person må eller skal spise i løbet af en dag for at opnå det ønskede resultat.

Hvor meget og hvor ofte skal jeg spise?

En kostplan til vægttab består typisk af tre hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider. Nogle kostplaner indeholder også lister med mange kalorieidentiske valgmuligheder for de forskellige måltider. Dermed giver kostplanen dig nogle faste rammer; som både sikrer, at du får det rigtige indtag af mad samtidig med, at den tillader dig frihed til, at du selv kan sammensætte planen, så den passer til dig og din smag.