Fedtsugning er ikke en hurtig slankekur

Lad os lige slå det fast én gang for alle; fedtsugning er ikke det samme som en hurtig slankekur. Fedtsugning er til gengæld en metode til at fjerne fedtdepoter.

Faktisk fås det bedste resultat, hvis du har en normal vægt.

Der hvor fedtsugning til gengæld er relevant er, hvis du har nogle isolerede fedtdepoter, som ikke kan komme af med ved at dyrke motion. De er som oftest enten genetisk er hormonelt betingede.

Hvis du har været på en succesfuld slankekur og har tabt dig meget, vil du muligvis opleve, at der stadig er områder på kroppen, hvor der sidder meget fedt. Det kan f.eks. være på armene, maven, ydersiden eller indersiden af lårene eller de såkaldte dansehåndtag

I disse tilfælde kan en fedtsugning være yderst relevant for at komme af med den sidste del af dit fedt.

Operationen

En fedtsugning foregår ved at en steril kanyle bliver ført ind under huden. Denne kanyle er tilsluttet et apparat, der suger fedtet ud.

Ofte vil du bare være lokalbedøvet, men i forbindelse med større operationer kan der også være tale om fuld bedøvelse.Afhængig af størrelsen af fedtdepotet, mængden af fedt samt bedøvelsestypen, vil en operation tage fra en til fem timer.

Bivirkninger og komplikationer

Bivirkningerne er som regel ret begrænsede og midlertidige. Der kan komme hævelser, blå mærker, ømhed og følesløshed.

Der er dog også en vis risiko for infektion og blødninger. Samtidig kan der også komme problemer af mere kosmetisk art som ujævn hudoverflade og pigmentforandringer.

Heling

Efter et par uger kan du genoptage dit arbejde. Du bør dog vente med anstrengende aktiviteter (herunder sport) indtil godt 3-4 uger efter operationen.

Der kan gå helt op til et halvt år før hævelserne er helt forsvundet.

En permanent løsning

Når du får foretaget en fedtsugning, vil fedtcellerne blive fjernet for altid. Det betyder, at skulle du tage på igen, så vil du naturligvis vokse; men ikke mere på de problematiske steder end for resten af kroppen.

Sagt med andre ord, som vil du tage på som alle andre, som ikke har problemer med fedtdepoter.