Sådan finder du en effektiv slankekur

Ønsker du et varigt vægttab, hvor din vægt ikke stiger igen med det samme, så er vejen frem en effektiv slankekur, der bygger på sund mad og rigelig med motion.

Du vil sikkert gerne se de første par kilo rasle af dig i en fart. Og kombinationen hurtig og effektiv slankekur findes faktisk.

Så start gerne med en hurtig slankekur, men husk bare at slankepulver og slankepiller ikke er en varig løsning. Det kan bringe dig i den rigtige retning, men derefter skal du fokusere på kost og motion.

Sund mad

Først og fremmest er det vigtigt at du spiser sund mad med få kalorier. Det betyder, at du skal vælge fedtfattig mad og i stedet spise flere grove kulhydrater. Desuden bør du også skære ned på indtagelsen af sukkeret, da det giver det mest effektive vægttab.

I virkeligheden er det ikke så svært at spise sundt; og du behøver ikke leve af kun kartofler (eller hvad den nyeste ”mirakelkur” ellers anbefaler).

Faktisk kan du spise brød, ris og pasta, som du plejer. I stedet for hvidt brød vælger du groft brød med kerne, brune ris i stedet for hvide ris og fuldkornspasta i stedet for almindelig pasta. Tilsæt dertil store mængder frugt og grønt, og så er du godt på vej.Samtidig bør du også spise masser af proteinrige madvarer. Det kan f.eks. være fisk, skaldyr, kylling og kalkun. Så hvis du skifter hakkebøffen af oksekød ud med en af kalkunkød, vil du hurtigt se resultater.

Motion

Du kan dog ikke nøjes med sund mad. Du bør også motionere. Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis skal løbe en maraton for at tabe dig effektiv. Meget mindre kan faktisk gøre det.

Sørg for at røre dig i hverdagen. Tag cyklen i stedet for bilen, brug trapperne i stedet for elevatoren. Selv en god omgang rengøring kan få forbrændingen i vejret.

Optimalt set bør du motionere mindst en halv time hver dag.

Et varigt vægttab

Der findes altså ikke mirakelkure, når det gælder om at finde en slankekur der virker. Men det er heller ikke nødvendigt, for det er ikke så svært at lægge sin kost og motionsvaner om, således at du opnår en effektiv slankekur med et varigt vægttab.